Selecteer een pagina

De noodverordening die voor Bonaire geldt is op enkele punten aangepast en of aangescherpt. De veranderingen hebben voornamelijk te maken met de regels die gelden voor mensen die naar Bonaire willen reizen.

Vooral reizigers uit Europa en Curaçao moeten rekening houden met deze nieuwe regels.

Vanaf maandag 7 september moeten alle passagiers van 13 jaar en ouder, die vanuit de veilige landen in Europa naar Bonaire reizen, een negatief PCR testresultaat bij aankomst laten zien. De test moet maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen. Zonder een negatief PCR- testresultaat gaat de reiziger 14 dagen, op eigen kosten, op een centrale plek in quarantaine.

Curaçao, Aruba en Sint Maarten

Door de vele gevallen van Covid-19 op Curaçao, Aruba en Sint Maarten is de zogenoemde ‘air-bubble’ met die eilanden opgeschort. Het is niet meer mogelijk om van die eilanden vrij te reizen naar Bonaire. Alle passagiers die van die eilanden komen, moeten een ontheffing aanvragen bij de gezaghebber Rijna. Na aankomst moeten deze passagiers 14 dagen in quarantaine. Er wordt alleen een uitzondering gemaakt voor mensen met essentiële beroepen die kort naar Bonaire komen. Te denken valt aan bijvoorbeeld een rechter die voor zittingen kort op Bonaire moet zijn. Die personen moeten zich wel strikt aan de hygiëne instructies houden en mogen niet vrij over het eiland bewegen.

Gezondheidsverklaring verplicht

Het invullen van een gezondheidsverklaring is verplicht voor iedereen die naar Bonaire komt en moet minimaal 48 uur voor vertrek zijn ingevuld. . Alle ingevulde gegevens komen bij de afdeling Publieke Gezondheid en worden vertrouwelijk behandeld. Wie een ontheffing van de gezaghebber wil om naar Bonaire te komen, moet een e-mail sturen naar repat@bonairegov.com.

​Verplichte gezondheidsverklaring

Reizigers naar Bonaire zijn verplicht om een online gezondheidsverklaring in te vullen, bij voorkeur 48 uur voor vertrek.  Bij aankomst moet u het formulier (geprint of een digitale kopie op uw telefoon) kunnen tonen aan een medewerker Publieke Gezondheid als daarnaar gevraagd wordt.

Download de gezondheidsverklaring:

Engels: https://bonairepublichealth.org/en/form

Nederlands:  https://bonairepublichealth.org/nl/form

Andere situaties aangepast in de Noodverordening Bonaire.

In de noodverordening staan ook instructies voor onder andere bijeenkomsten, horeca en sportactiviteiten. De maatregelen zijn er om iedereen op Bonaire te beschermen tegen het coronavirus en verspreiden ervan tegen te gaan. Mocht je klachten hebben blijf dan thuis en bel 0800-0800. Door de hygiëne instructies op te volgen bescherm je jezelf en de mensen om je heen.

Related Posts

(Source:  OLB)


Subscribe to the free Bonaire Insider newsletter:


Susan Davis, Bonaire InsiderSusan Davis has been living on Bonaire for over 25 years. She is a PADI Master Instructor, a certified bird guide, and an underwater and topside photographer. She also enjoys writing for The Bonaire Insider tourism news blog. 


 

Select your language

Subscribe to Our Newsletter

The Latest News From The Bonaire Insider

InfoBonaire is supported by advertising.
Thank you for supporting our advertisers!
Book your vehicle for your Bonaire Vaction with AB Carrental!

Archives

Categories

error: Sorry, content is protected under copyright.
Share
Tweet
Share
Pin