Selecteer een pagina

Gezaghebber Rijna heeft gistermiddag een nieuwe Noodverordening voor Bonaire afgekondigd. De Noodverordening van 7 september 2020 is komen te vervallen nadat de Eilandsraad deze niet heeft bekrachtigd.

Het is een gewoonte dat op vrijdag de noodmaatregelen op Bonaire worden besproken en geëvalueerd. Dat is nu op woensdag 9 september 2020 gebeurd. De nieuwe noodverordening is meteen van kracht. Gezaghebber Rijna schept meer duidelijkheid na opmerkingen in de eilandsraad. De aanpassingen gelden voor reizigers en sporten. Door staking van stemmen is de Noodverordening van 7 september 2020 niet door de eilandsraad goedgekeurd.

Reizigers uit Sint Eustatius en Nederland

Tijdens het opstellen van de nieuwe Noodverordening is er meteen rekening gehouden met de ontwikkelingen op Sint Eustatius. In de nieuwe Noodverordening staat dat passagiers uit Sint Eustatius die op Bonaire arriveren vanaf nu ook 14 dagen in quarantaine moeten. Een andere aanpassing in de Noodverordening heeft te maken met het reizen vanuit Europa. Alle passagiers die reizen vanuit Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Zwitserland gaan in quarantaine, tenzij zij een negatief PCR-test kunnen aantonen die niet langer dan 72 uur voor vertrek is afgenomen. Reizigers uit hoog risico landen en Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Sint Eustatius gaan 14 dagen in quarantaine.

Sport

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn er ook regels opgesteld voor het beoefenen van sport. Na advies te hebben ingewonnen heeft Gezaghebber Rijna het mogelijk gemaakt om met minder beperkingen te sporten op sportvelden. Wel blijven de regels staan voor andere sportfaciliteiten en fitnessclubs. Er mag geen publiek aanwezig zijn bij trainingen en toernooien.

In de Noodverordening staan nog meer instructies voor bezoekers en bewoners van Bonaire. Doel ervan is om te voorkomen dat het coronavirus op het eiland verspreidt. Iedereen wordt opgeroepen om zich aan de hygiëne instructies te houden. Was regelmatig de handen met water en zeep, houd 1.5 meter afstand  en raak de ogen, mond en neus niet aan. Blijf bewegen, slaap voldoende en verhoog je weerstand door gezond te eten en te leven. Heb je klachten die wijzen op Covid-19 blijf dan thuis en bel 0800-0800. Bescherm jezelf en de mensen om je heen.

​Verplichte gezondheidsverklaring

Reizigers naar Bonaire zijn verplicht om een online gezondheidsverklaring in te vullen, bij voorkeur 48 uur voor vertrek.  Bij aankomst moet u het formulier (geprint of een digitale kopie op uw telefoon) kunnen tonen aan een medewerker Publieke Gezondheid als daarnaar gevraagd wordt.

Download de gezondheidsverklaring:

Engels: https://bonairepublichealth.org/en/form

Nederlands:  https://bonairepublichealth.org/nl/form

(Source:  OLB)


Subscribe to the free Bonaire Insider newsletter:


Susan Davis, Bonaire InsiderSusan Davis has been living on Bonaire for over 25 years. She is a PADI Master Instructor, a certified bird guide, and an underwater and topside photographer. She also enjoys writing for The Bonaire Insider tourism news blog. 


 

Select your language

Subscribe to Our Newsletter

The Latest News From The Bonaire Insider

InfoBonaire is supported by advertising.
Thank you for supporting our advertisers!
Book your vehicle for your Bonaire Vaction with AB Carrental!

Archives

Categories

error: Sorry, content is protected under copyright.
Share
Tweet
Share
Pin